Včlani se
Novice
Kategorije novic

Zakaj je razstrupljanje sploh pomembno?

23. januar 2014 - Ekoklub novice / Fito in aromaterapija / Zdrava prehrana in recepti

Zakaj je razstrupljanje sploh pomembno?

Z razstrupljanjem pomagamo telesu ohranjati ravnovesje. Živimo pač v času, ko skoraj ni več stvari, ki bi bila čista saj na vsakem koraku lahko zaužijemo toksine, ki pridejo v telo. Tudi če še tako pazimo in se jim izogibamo.

3 pomembni dejavniki, ki ponazorijo umetnost razstrupljanja:

- zastrupitve: strupi v vodi, okolju in hrani

- pomanjkanje ustreznih hranljivih snovi oz. vitaminska podhranjenost

- pesimistično razmišljanje – negativne misli povzročajo negativna čustva: strah, dvom, skrbi, jeza, pohlep

POZITIVNI UČINKI RAZSTRUPLJANJA

Telo ni obremenjeno s težkim prebavljanjem hrane → začne se izločanje strupov iz telesa → povečan dotok energije → dvig vibracije in boljša koncentracija → izboljša se delovanje imunskega sistema → koža se začne čistiti → celice se pomladijo → povečini človek tudi shujša → topijo se maščobne obloge (kjer se nabirajo toksini v telesu) → spremeni se apetit → bolečine izginejo → počutimo se srečnejši

RAZLIČNE POTI RAZSTRUPLJANJA

-          Uživajmo čim več rastlinske hrane – ekološko pridelane in polnovredne – zmerno!!

-          Pijmo večje količine vode – neoporečne in ne iz plastenk, da nam pomaga odplakniti strupe iz telesa

-          Privoščimo si redno in daljše preživljanje prostega časa na svežem zraku v naravi ali v gozdu

-          Uživajmo hrano, ki razstrupljanje se pospeši (alge klorela in spirulina, ječmenova trava, acai jagode, čistilna glina, zelenje (regrat, čemaž, peteršilj, špinača, ..)

-          Uživajmo v sveže pripravljenih smoothijih, zelenjavnih in sadnih sokovih, ob čajih in limoninem soku

-          Lahko se poslužimo tudi posta (nadzorovan in dobro pripravljen), kolonhidroterapije ali klistra, pomagajmo si tudi s čiščenjem jeter in žolčnika

-          Z obiskom savne, saj lahko izločimo vse tiste snovi, ki jih telo stežka izloči (koža)

Razstrupljanje je seveda priporočljivo vedno, predvsem pa se ga lotevajmo spomladi ali poleti, pred zimo pa raje ne, saj telo takrat potrebuje mnogo moči, da se pripravi na zimo. Pri razstrupljanju moramo paziti na zadosten vnos mineralov, vitaminov ter vode, predvsem veliko vode, ki telesu pomaga odplakniti vse strupe, ki jih telo začne izločati.

Moje mnenje je, da naj bi se človek razstrupljal vsak dan – zatorej je priporočljivo, da dnevno poskrbite za vnos živil, ki pomagajo razstrupljati telo.

Z razstrupljanjem pomagamo telesu ohranjati ravnovesje. Živimo pač v času, ko skoraj ni več stvari, ki bi bila čista saj na vsakem koraku lahko zaužijemo toksine, ki pridejo v telo. Tudi če še tako pazimo in se jim izogibamo.

3 pomembni dejavniki, ki ponazorijo umetnost razstrupljanja:

- zastrupitve: strupi v vodi, okolju in hrani

- pomanjkanje ustreznih hranljivih snovi oz. vitaminska podhranjenost

- pesimistično razmišljanje – negativne misli povzročajo negativna čustva: strah, dvom, skrbi, jeza, pohlep

POZITIVNI UČINKI RAZSTRUPLJANJA

Telo ni obremenjeno s težkim prebavljanjem hrane → začne se izločanje strupov iz telesa → povečan dotok energije → dvig vibracije in boljša koncentracija → izboljša se delovanje imunskega sistema → koža se začne čistiti → celice se pomladijo → povečini človek tudi shujša → topijo se maščobne obloge (kjer se nabirajo toksini v telesu) → spremeni se apetit → bolečine izginejo → počutimo se srečnejši

RAZLIČNE POTI RAZSTRUPLJANJA

-          Uživajmo čim več rastlinske hrane – ekološko pridelane in polnovredne – zmerno!!

-          Pijmo večje količine vode – neoporečne in ne iz plastenk, da nam pomaga odplakniti strupe iz telesa

-          Privoščimo si redno in daljše preživljanje prostega časa na svežem zraku v naravi ali v gozdu

-          Uživajmo hrano, ki razstrupljanje se pospeši (alge klorela in spirulina, ječmenova trava, acai jagode, čistilna glina, zelenje (regrat, čemaž, peteršilj, špinača, ..)

-          Uživajmo v sveže pripravljenih smoothijih, zelenjavnih in sadnih sokovih, ob čajih in limoninem soku

-          Lahko se poslužimo tudi posta (nadzorovan in dobro pripravljen), kolonhidroterapije ali klistra, pomagajmo si tudi s čiščenjem jeter in žolčnika

-          Z obiskom savne, saj lahko izločimo vse tiste snovi, ki jih telo stežka izloči (koža)

Razstrupljanje je seveda priporočljivo vedno, predvsem pa se ga lotevajmo spomladi ali poleti, pred zimo pa raje ne, saj telo takrat potrebuje mnogo moči, da se pripravi na zimo. Pri razstrupljanju moramo paziti na zadosten vnos mineralov, vitaminov ter vode, predvsem veliko vode, ki telesu pomaga odplakniti vse strupe, ki jih telo začne izločati.

Moje mnenje je, da naj bi se človek razstrupljal vsak dan – zatorej je priporočljivo, da dnevno poskrbite za vnos živil, ki pomagajo razstrupljati telo.

Pripravil: Urban Urbanc, Trgovina Dobra misel

Obiščite njihovo stran>>